Op deze pagina kunt u vragen vinden met antwoorden, welke door belangstellenden, belanghebbenden en omwonenden zijn gesteld. Staat uw vraag er niet tussen? Dan kunt u onderaan deze pagina een contactformulier invullen. Uw vraag wordt dan zo snel mogelijk beantwoord.
Welke invloed heeft het windpark Horst en Telgt op het plan Horsterhoeve?
De Horsterhoeve valt buiten de invloedszone van het windpark. De twee projecten hebben zodoende geen invloed op elkaar.
Wat gebeurt er met de erfpachtwoningen?
De stenen erfpachtwoningen aan de noordzijde van de camping blijven behouden, net als de erfpachtovereenkomsten en de gevestigde erfdienstbaarheden. De bungalows krijgen een woonbestemming. Bij een woonbestemming is permanente bewoning toegestaan.
Wat gebeurt er met de recreatiebestemming van de erfpachtwoningen?
De recreatiebestemming wijzigt naar een woonbestemming, dit wordt geregeld in hetzelfde bestemmingsplan dat de nieuwbouw op de rest van de camping mogelijk maakt. Bij een woonbestemming is permanente bewoning toegestaan.
Hoe hoog worden de appartementen?
De appartementen, welke met name aan de westzijde gesitueerd zullen worden, zijn maximaal drie woonlagen hoog.
Kunnen we via De Bunte op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en gemeentelijke procedures?
Men kan via deze website, www.woneninhorsterhoeve.nl, op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het plan, waaronder de gemeentelijke procedures en planning. Zodra meer informatie hierover bekend is, zal dit via de website gedeeld worden.
Kan de nieuwe ontsluiting aan de Spijkweg worden aangelegd voor het bouwverkeer om zodoende de Horster-Engweg te ontzien?
De werkzaamheden op de Horsterhoeve starten met de aanleg van de nieuwe rotonde op de Spijkweg. Vanaf deze nieuwe ontsluiting moet het bouwverkeer het plangebied bereiken. De Horster-Engweg is dus geen aanrijroute voor het bouwverkeer.
Kunnen alle woningen op de nieuwe ontsluiting op de Spijkweg aangesloten worden?
Een groot deel van de nieuwe woonwijk wordt op de Spijkweg ontsloten. Dit resulteert in een forse afname van de huidige verkeersintensiteit op de Horster-Engweg. Een klein gedeelte van de nieuw te realiseren woningen blijft aangesloten op de Horster-Engweg, net als de bestaande erfpachtwoningen.
Komt er een ontsluiting aan de zuidzijde van het plangebied?
Het bestaande zandpad aan de zuidzijde van het plangebied richting de Buitenbrinkweg blijft behouden. Het pad fungeert als langzaamverkeersroute (fietsers en voetgangers) richting de nieuwbouwwijk Horsterhoeve. De gemeente onderzoekt de komende tijd of ze het pad opwaarderen naar een verhard pad.
Blijft de huidige kinderboerderij en trampolines behouden?
De huidige voorzieningen op de camping blijven niet behouden. Voor de centrale ‘Meent’ worden nieuwe (openbaar toegankelijke) invullingen gerealiseerd.
Kunnen hulpdiensten gemakkelijk aanrukken?
Bij de planvorming wordt goed rekening gehouden met de hulpdiensten en de bereikbaarheid van de woningen voor deze hulpdiensten. De hulpdiensten zoals de brandweer kijken ook mee tijdens de ontwerpfase.
Komt er een geluidswal of andere voorzieningen om het geluid van de A28 te beperken?
Na uitgebreid onderzoek en overleg met diverse stakeholders is besloten om een geluidsscherm te plaatsen. Het geluidsscherm reduceert het geluid van de snelweg A28 ten behoeve van de nieuwe woonwijk en overige achterliggende bestaande bebouwing. Het scherm zal worden gesitueerd tussen de snelweg A28 en de Spijkweg. Het geluidsscherm krijgt een lengte van ca. 520 meter en wordt 4,5 meter hoog. Door aanplanting van beplanting krijgt het scherm naar verloop van tijd een groene uitstraling.